Tarieven

Het eerste kennismakingsgesprek van circa 30 minuten is altijd kosteloos.

Hierna hangen de kosten die in rekening gebracht worden af van het aantal uren dat aan uw zaak en/of mediation gewerkt wordt en geldt een uurtarief. Dit tarief wordt van te voren met u besproken.

We kunnen in een mediation ook een vast tarief afspreken volgens dit overzicht (kosten per persoon, per berekening en exclusief BTW):

Kennismakingsgesprek van circa 30 min is altijd gratis € 0,-
Mediationgesprek van maximaal 1,5 uur met verslaglegging€ 200,-
Berekening enkelvoudige kinderalimentatie€ 75,-
Berekening partneralimentatie€ 100,-
Opstellen convenant/overeenkomst € 375,-
Opstellen ouderschapsplan € 45,-
Aanvraag echtscheiding rechtbank en bijbehorende afwikkeling€ 100,-

Bijkomende kosten die worden doorberekend zijn het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank en kosten van uittreksels.

Tijdens een mediation-traject bij een mediator kan Virginie je (als coach) op de achtergrond bijstaan. Dan geldt het afgesproken uurtarief.

Als je behoefte hebt aan een second opinion tijdens een mediation of een lopende juridische procedure, kan Virginie je helpen. Ook voor de beoordeling van een concept-convenant kunt je bij haar terecht. Voor de bestudering van het dossier of het convenant en een gesprek wordt maximaal 3 uur in rekening gebracht.

Soms worden de kosten van rechtsbijstand vergoed door de rechtsbijstandverzekeraar, dat hangt af van de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandsverzekering. In dat geval zal overleg plaatsvinden met de verzekeraar.